In gesprek met Rick – deelnemer en finishen van het eerste Mentaal Proef Programma.

Waarom heb je meegedaan met het programma?
Mijn doel was om mijn fysieke en mentale fitheid te testen in een compleet nieuwe (stressvolle) omgeving met vooral onbekende groepsleden en instructeurs. Ik was erg benieuwd hoe ik me zou verhouden in een (semi) militaire omgeving. Het leek me daarbij ook tof om wat nieuwe mensen te leren kennen. 

Wat heeft het je gebracht?
Door dit programma heb ik kanten van mijzelf ontdekt waarvan ik niets wist dat ze er waren. Het was de aanzet om veranderingen in mijn leven aan te brengen waarvan achteraf bleek dat die hoognodig waren. Daarnaast heb ik fantastische nieuwe mensen leren kennen en een mooie tijd beleefd.

Wat is je mooiste herinnering ?
Het was ’s ochtends vroeg, de mist hing nog in de lucht en wij stonden met onze groep in het bos. We hadden al moeten rennen, grond oefeningen gedaan; het was duidelijk dat het geen kinderspel zou worden. Er werd gevraagd of er al mensen twijfelden aan hun deelname. Op dat moment keek ik om me heen. Ik zag de bomen, de mist, de stilte, mijn groep en toen realiseerde ik me dat de rest van Nederland nog op bed lag en ik dat ook had gedaan als ik niet had meegedaan. Dat moment werd ik overmand door dankbaarheid en plezier: ik had voor geen goud op een andere plek willen zijn.

Wat zou je andere adviseren?
Ik zou iedereen adviseren om mee te doen! De grootste uitdaging is misschien wel de stap om mee te doen; eenmaal erin zal je merken dat je tot meer in staat bent dan je nu misschien van jezelf denkt. Vraag je dus goed af of je bezwaren wel realistisch zijn; wellicht zijn het enkel negatieve gedachten waar je nu eens mee kan afrekenen! Aanmelden

Wil jij net als Rick jezelf testen en een unieke ervaring opdoen. Durf jij buiten je comfortzone te treden en jezelf fysiek en mentaal uit te dagen? Geef je dan op voor de intake van het mentaal proef programma. De intake is zaterdag 21 mei tussen 09:00 en 12:00 en duurt 30 minuten. Opgeven kan via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.